sestdiena, 2012. gada 1. decembris

Day XX (2135)

Mēnesis pagājis un jāatskatās uz paveikto.
Mēneša sākums atkal ļoti neveiksmīgs. Pirmās divas nedēļas P/L bilance stāv uz vietas. Turklāt tas tānav pirmo reizi. Tā iemesls ir tiek vienkārša kļūda, bet man grūti pārvarama. Psiholoģiski ir nepieciešamība nopelnīt vairāk, piemēram mērķis ir nopelnīt 2 GBP uz tirgu. In play jau griežas uz dzeltanā spidometra beigām, un nopelnīti jau 3.4 GBP. Īsti nevar ieraudzīt nevienu izdevību, bet mantkārība ņem virsroku un izdodas ielīst neīstajā pusē...
Tagad liekas, kas tur liels mierīgi ņem kas ir nopelnīts un tin makšķeres...
 Kad tomēr izdodas izkustēties, darbs veicas sekmīgi. Un jāsaka, ka peļņa ir divu nedēļu darbs.

Nākošā mēneša plānā pelnīt vidēji 2 gbp uz tirgu.



11 komentāri:

Anonīms teica...

Sveiks GH!
Komentēju jau iepriekšējā postā (no ārzemēm). Izlēmu vairs nerakstīt kā "Anonīms"...lai nesajuktu ar pūli, turpmāk būšu "Outlander".
Vēl savā pirmajā komentā es tev jautāju kā un ko tu dari...taču jau otrajā dienā(respektīvi tikai 8-9 stundas)vērojot kumeļu tirgus atradu likumsakarības, kuras tā cerēju ieraudzīt...jau pāris nedēļas testēju savu stratēģiju uz "GeekToy" virtuālā konta. Ar reālo piķi sākšu, kad atgriezīšos LV...šobrīd ir pamatīgs brīvā laika deficīts, nav jēgas sākties :)
Joprojām esmu šokā, ka viss ir tik vienkārši (runāju konkrēti par Pre-Treidingu). Sāku ar 5GBP likmēm (kļuva garlaicīgi), tādēļ lai sajustu normālu (kaut arī virtuālu) income lieku 50GBP. Tādejādi no VIENA tirgus peļņa ir ap 20-40GBP, protams ne vienmēr. Treidoju uz vairākiem zirgiem vienlaicīgi un pārsvarā tikai ar Back likmēm.
Ideja ir tāda...līdz Janvārim esmu testa režīmā, ja mana stratēģija pierāda sevi, viennozīmīgi ieskaitu Betfairā kādu 1000 un bliežu likmes ar 50-200GBP. Galvenais pieturēties saviem noteikumiem (tie mums pārsvarā sakrīt) un iet uz vienu tiku...tad risks salīdzinoši nav tik liels un 90% peļņa garantēta.
P.S. Spriežot pēc tava P/L, lielas likmes tu neliec.
"Outlander".

Anonīms teica...

P.P.S. Žēl, ka tev šomēnes tā nogāja.
Gaidīju kārtējo iedvesmojošo P/L, taču arī šim nav ne vainas. Tas droši vien tā, lai neatslābinātos pats un lai citiem neliekas, ka tas viss ir tik vienkārši.
"Outlander"

goodHabitz teica...

Sveiks Outlander! :)

Tieši tā, publicēju, lai pats neatslābinātos. Šie P/L screenšoti ir kā piemērs citiem, ka ir iespējams pelnīt un cik daudz. Jo tad, kad pats sāku savu darbību. Ar nepacietību gaidīju, kad kādu atskaiti par paveikto dos "Sapnis". Man bija un vēl joprojām ir, ka ja kāds cits to var izdarīt arī es to noteikti varu.
Jāsaka ka mans Profit gan kopējais, gan vidējais ir maziņš. Es zinu ka ir iespēja pelnīt vairāk, bet šobrīd neriskēju ar jaunām stratēģijām un nepārbaudu robežas.

Domājot par Tavu stratēģiju man rodas jautājums vai Tu vispār esi mēģinājis uzlikt kaut vienu likmi ar savu stratēģiju un ar reālu naudu.
Es nezini uz kādiem koeficientiem tu tēmē, bet likme 50 un uz augšu, mazāk likvīdos tirgos pavisam noteikti atstāj iespaidu.
Demo konts tikai indikatīvi parāda vai tava likme būtu paņemta, bet reāli Tu ar savu darbību neietekmē tirgu.

Pirms sāc ar lielām naudām darboties iesaku iemēģināt ar mazākām. Protams, ja tavas stratēģijas pamatā ir kustināt tirgu tad ir nepieciešama lielāka nauda.

Anonīms teica...

Sveiks GH!
Nolēmu sekot tavam ieteikumam. Šodien nopirku Geeks Toy licenzi uz 3 mēnešiem, iemetu 100GBP Betfairā un aidā ar 2GBP likmēm testēt savu stratēģiju. Jāsaka godīgi, esmu sašutis un pamatīgi vīlies. No 14 tirgiem 7 izieti ar plusu un 7 ar mīnusu...kopumā P/L nejauks mīnuss jau pirmajā dienā. Taisnība ir, reālais treidings pamatīgi atšķiras no virtuālā, tas nu skaidrs...bet varbūt pie vainas arī pāris viskija glāzes. :D
Bet neko darīt, būs vien jāturpina līdz jaunajam gadam ar 2GBP likmēm...ja banka izturēs :D
P.S. kad būšu atpakaļ LV, ir doma paņemt privātstundas pie kāda no mūsu LV treideriem, jeb vienkāršāk sakot, draudzīgi satikties un apmainīties / dalīties pieredzē. Varbūt vēlies pieteikties GH? Privātstundas protams apmaksāšu :)
"Outlander"

Chucho teica...

Outlander,

Kā treidot utt tev parādīt nespēs ne viens, vienīgi var pastāstīt uz ko skatīties, un dažas nianses bet kad pats būsi pie datora tad tas viss būs savādāk, nekā kad kāds ko rāda un stāsta.

Ar to es gribēju pateikt, ka uz apmācībām protams var aiziet un tas pat ir vēlams, bet visu pamatā ir pieredze un to iegūsi tikai treidojot ;)

Treidings nav kā iemācīt, ka 2+2=4 :)

Un par to virtuālo naudu Geekā, uz to vispār neskaties, jo kā jau GH teica,tu ar savu likmi neietekmē tirgu, piem reālajā dzīvē kāds nopērk 2gbp bet tu esi uzlicis 50gbp tad tev rādīs,ka ir paņemta visa likme lai gan ar reālo naudu paņemtu tik 2gbp.

goodHabitz teica...

Droši, ka ar pieredzi labprāt apmainītos!

Anonīms teica...

"Chucho"
Es jau tā arī sapratu vecīt :)
Katram savs treida stils un intuīcija, ko nevar kādam iemācīt.
Vienkārši iedomājos, ja padalīties ar domubiedriem par saviem novērojumiem un pieredzi, tad varbūt sanāk atklāt ko jaunu, izdarīt kādus secinājumus un pilnveidot savas stratēģijas.

"GoodHabitz"
Paldies par ieteikumu sakarā ar WOM.
Šodien blenzu wom grafikā un rezultātā 4 no 4 tirgiem ar plus zīmi...nebija nevienas kļūdas. :)

P.S. vienīgi kas reāli štruntīgi, ka jāņemās ar ASV skrējieniem...šie paņem un uzmet Suspended jebkurā laikā. Tā arī dabūju mīnusu pirmajā dienā 2 reizes pēc kārtas. Turpmāk centīšos tikai uz Angliju treidot. :)

chucho teica...

Tā nu ir ar tiem USA zirgiem, vienreiz arī uz suspended iegrābos.

Par WOM baigi ar viņu neaizraujies jo tirgū ir arī viltus likmes lai bīdītu tirgu un var sanāk nesmuks mīnus, it sevišķi ja tirgū nav daudz nauda.

Es piemēram uz WOM vispār neskatos, uzmetu aci video lai saprastu kur katrs zirgs apmēram ir un kā skrien un tad skatos uz trepi kur labāk kofi lēkā un lecu iekšā. Ir dienas kad smuki sanāk ir dienas kad grūti zaļo noķert :D

Vispār jau kārtējo dienu pārliecinos,ka treidot ir ļoti grūts darbs :D visu laiku jakustina smadzenes tik līdz nedomā un vnk mētā likmes tā pa lielamo ir tik mīnus nu vismaz man tā ir varbūt ka citiem ir savādāk un vēl daudz kas ir atkarīgs no garīgā kāds ir un ja galvā domas par kaut ko citu, kas nav saistīts ar treidu tad vispār traki :D

Ar to es vēlējos pateikt,ka tev garš ceļš ejams līdz stabili pelnīsi, būs kritumi un kāpumi bez tiem neviens nav izticis bet pats galvenais ir saprast savas kļūdas, censties tās nepieļaut atkārtoti un visu laiku pilnveidojies.

Un tad jau ar laiku būs viss ok

Anonīms teica...

Paldies par ieteikumu Chucho. Nāksies vien iet to grūto ceļu, neko darīt. Visi mēs labi zinām šīs nodarbes plusus un mīnusus. :)
Bet tā taču nav, ka tu lec iekšā tirgū uz dullo. Kaut kādus grafikus taču vēro, kā lai citādi paredz tirgus kustību?
Starp citu, vai tu treido arī in-play?
"Outlander"

Chucho teica...

Man ir grūti pateikt uz ko es skatos, kad lieku likmi. Jo tas viss notiek it kā pats no sevīm, nu protams,ka paskatos kā kurš zirgs skrien jo nav jēgas likmi likt uz tādu kurš tūlīt vairs nevarēs paskriet :)

Tad uz naudu, ja Lay pusē ir daudz vairāk nauda nekā Back arī likmi nelieku, nogaidu kad uz to zirgu situācija mainīsies un tad lieku. Bet iespējams,ka pēc naudas pazušanas Lay pusē es tā pat vairs likmi uz viņu neliktu jo laiks pagājis un situācija var būt pa visam savādāka trasē.

Bet tā pa lielamo, zaļajā spidometrā es vnk lieku back uz tiem zirgiem kur pēc naudas kustības izskatās,ka varētu sanākt paņemt kādu tiku :) kad nāk orandžais un sarkanais spidometrs tad gan vairāk skatos uz video.

Anonīms teica...

Paldies par atbildi Chucho!
Tātad turpināšu vērot situācijas un pilnveidoties.
Vienīgi joprojām škrobe, ka vairāk par 3-4 dienām nedēļā nesanāk...strādāju 55h nedēļā, 50h aiziet gulēšanai, tā nu pāri nekas daudz vairs neatliek. :)
2013. būšu atpakaļ LV jau bezdarbnieka statusā, tad gan laika būs atliku likām. :D
"Outlander"

Ierakstīt komentāru